✅ Termen de livrare 24-48 ore ✅

Cum împachetezi un cadou simplu, rapid și de efect

Cum împachetezi un cadou simplu, rapid și de efect

 

Împachetarea cadourilor, un obicei cu rădăcini străvechi 

Deși, credeai, poate, că împachetarea darurilor este o deprindere specifică lumii moderne–asta și datorită multitudinii de modele și tipuri de ambalaje–trebuie să știi că vorbim, de fapt, despre un obicei cu rădăcini străvechi. Știai că oamenii obișnuiau să împacheteze darurile încă din secolul al II-lea î.Hr.? Utilizarea hârtiei de ambalat, spun istoricii, datează din China Antică; în acea perioadă, cei din Dinastia Song înfășurau în hârtie darurile bănești, formând un plic care purta numele chih pao. Cadourile astfel împachetate erau distribuite oficialilor guvernamentali de către reprezentanții Curții. 

În perioada Edo, japonezii foloseau Furoshiki, o bucată de material reutilizabil pentru ambalarea cadourilor. În vest, victorienii bogați foloseau hârtie groasă, decorativă, împreună cu panglici și dantelă, pentru a înfășura darurile pe care le ofereau în diverse contexte. Așadar, practica darurilor de lux are o tradiție îndelungată. 

Cum poți împacheta un cadou folosind hârtie specială 

Cea mai populară și, totodată, cea mai simplă modalitate de a împacheta un cadou se realizează cu ajutorul colilor speciale de hârtie. Iată care sunt pașii pe care să-i urmezi pentru un rezultat impecabil:

  • întinde coala de hârtie pe o suprafața plană (pe masă, pe birou sau chiar pe podea); 

  • măsoară o bucată suficientă, în funcție de dimensiunile cadoului; 

  • așază cadoul pe coala de hârtie; 

  • pliază partea superioară a ambalajului astfel încât să acopere perfect cadoul.

  • taie hârtia cu o foarfecă, nu înainte de a te asigura că aceasta ajunge pentru a împacheta darul; 

  • acoperă cadoul până la jumătate cu hârtia de împachetat și lipește-o cu o bucată de scotch. 

  • pune a doua jumătate a colii peste cealaltă, până ce acoperi, total, cadoul. 

  • lipește din nou cu bandă adezivă, pentru a fixa hârtia. 

  • pliază marginile laterale ale colii de împachetat astfel încât să obții o formă triunghiulară; 

  • ultimul pas constă în reaplicarea benzii adezive pentru a lipi între ele bucățile de hârtie menționate în etapa anterioară. Gata, ai reușit!

Dacă vrei, poți accesoriza cadoul astfel împachetat cu panglici sau funde, sau chiar cu etichete pe care să scrii un anumit mesaj.

Cadouri împachetate în ambalaje speciale 

 

 

Fie că vorbim despre darurile florale, despre cele dulci, despre cadouri dedicate înfrumusețării sau relaxării, poți opta pentru ambalaje speciale, în care să le împachetezi. De pe 4florists.ro poți comanda diverse cutii pentru cadouri cu design elegant, potrivite pentru daruri destinate oricui. În categoria dedicată de pe site-ul nostru, vei găsi cutii rotunde, foarte practice, dar, și cutii tip plic sau stil carte, ceva mai sofisticate. De exemplu, pentru domni, poți alege un plic negru în care să așezi cadoul, iar, pentru doamne, nu vei da greș dacă optezi pentru un o cutie accesorizată cu interesanta catifea roșie. 

Cum împachetezi cadourile sub formă de bomboană 

 

O idee inedită este să împachetezi cadourile sub formă de bomboană. Vei avea nevoie de hârtie pentru împachetat, bandă adezivă, panglici sau două bucăți de sfoară.  Taie o bucată potrivită din coala pentru ambalat, așază obiectul pe care ai ales să-l dăruiești pe centru, după care, înfășoară-l precum o bombonică! Fixează jumătatea „bomboanei” cu puțină bandă adezivă și, la final, leagă capetele cu sfoară sau panglică.  

 

Alte sfaturi pentru a oferi cadouri cu prezentare atractivă

 

 
  • folosește cutii pentru a împacheta cadourile care au o formă neregulată, cum ar fi cosmeticele și chiar anumite accesorii; 

  • o pungă te poate scoate din impas, doar dacă nu ai destul timp la dispoziție pentru a împacheta, ca la carte, darurile pentru cei dragi; 

  • poți decora cadourile cu diverse ornamente, precum panglici, glitter, desene pictate manual. Le poți înfrumuseța inclusiv prin atașarea unor obiecte cu diverse motive (brăduți de Crăciun, iepurași de Paște etc.). 

Sperăm că ideile și sfaturile noastre să-ți fie de folos pentru a oferi cadouri impresionante!









 
Categorii
92688-9040-000000000000000000000000-21aa7d688688dc3be1c8e4f2725ca017

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!