✅ Termen de livrare 24-48 ore ✅

Idei de decorațiuni pentru botez: Cum organizezi o petrecere reușită

Idei de decorațiuni pentru botez: Cum organizezi o petrecere reușită

Idei de decorațiuni pentru botez: Cum organizezi o petrecere reușită

Nașterea unui copil este o bucurie pentru părinți, familie și prieteni, iar petrecerea de botez este primul eveniment din viața bebelușului, așa că trebuie sărbătorit cum se cuvine. Pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, îți prezentăm idei de decoruri și aranjamente florale personalizate, din care să alegi culorile și temele preferate:

Obiceiuri de botez și decorațiunile pentru această ocazie 

După ce părinții stabilesc împreună cu preotul data botezului, vor trimite invitații către rude și prieteni. Dacă au decis să organizeze după slujba religioasă o petrecere tematică, invitațiile trebuie să respecte detaliile acesteia (culori, simboluri, obiecte). Aceste mesaje pot fi trimise sub forma unor mici colete cu figurine potrivite evenimentului, flori și plante uscate, mărturii sau cruciulițe argintate.

Următorul pas este alegerea unor lumânări pentru botez: albe, roz pal, bleu, mov, sau diverse combinații de culori, în funcție de preferințele părinților, de sfaturile nașilor și de tema aleasă pentru petrecere.

Se recomandă decorațiuni pentru lumânări din panglici roz pentru fetițe și bleu pentru băieței. Vor fi adăugate aranjamente florale în nuanțe discrete, care să fie potrivite cu solemnitatea slujbei religioase.

De obicei se decorează și cristelnița cu voal alb și aranjamente florale simple, care simbolizează puritatea și adaugă frumusețe ceremoniei de botez.  

Persoanele care vin la biserică și participă la slujba de botez vor purta la rever mici cruciulițe sau îngerași de argint, pe care le primesc de la nași, în semn de mulțumire și recunoștință că le sunt alături în clipele minunate ale creștinării bebelușului.

Aranjamente florale pentru petrecerea de botez

După ceremonia de la biserică urmează petrecerea de botez, care este de obicei organizată într-un restaurant sau un salon de evenimente. Pentru a crea o atmosferă festivă se folosesc flori și plante din diferite materiale. Cu ele se creează decoruri pentru intrarea în sala de festivități, pentru masa prezidiu la care stau părinții și nașii, pentru celelalte mese unde se vor așeza oaspeții.

Pe fiecare loc de la mese se pun mici pachețele cu mărturii de botez, de exemplu punguțe de bomboane, îngerași din sticlă filigran, figurine din carton sidefat, flori din săpun, borcănele cu miere și lavandă, fluturași din ceramică. 

Acest obicei foarte vechi semnifică noroc pentru copilaș, urări de prosperitate și bucurie pentru meseni. Obiectele sunt alese cu grijă și reprezintă un semn de mulțumire din partea părinților bebelușului pentru persoanele apropiate ce participă la petrecerea de botez.

În sala de ceremonii este amenajat și un candy bar, unde vor fi servite dulciuri, bomboane, prăjituri și cupcakes cu glazură festivă, care să amintească de tematica evenimentului. În jurul barului se pot pune vase decorative cu baloane colorate, care să înveselească atmosfera.

Lumânările de la botez vor sta în fața mesei prezidiu a părinților și nașilor, iar pentru un plus de estetică se recomandă montarea lor în vase de ceramică, pe care le poți decora cu panglici, voal și plante verzi, care să sugereze tinerețe și vitalitate. 

Pentru aranjamentele florale de pe mese, lasă-ți creativitatea să se exprime! Alege accesorii și ambalaje floristice pe care să le montezi în coșuri de flori și cutii de flori. Adaugă mici decorațiuni în ton cu tema petrecerii: miniaturi vesele cu personaje din desene animate, steluțe din staniol colorat, buburuze cu monograma bebelușului, căluți din material fosforescent, albinuțe, zâne ursitoare și multe alte decorațiuni din piese mici, ce se pot prinde sau agăța de accesorii florale puse pe masă.

 

Scaunele pot fi îmbrăcate în huse de nuanțe deschise și decorate cu metraj de mătase în culori potrivite cu tema petrecerii. Pe funda de la spătarul scaunului se poate prinde un mic buchețel de flori sau o cutiuță pentru darurile pe care le va primi bebelușul.

Decorațiuni pentru petreceri de botez tematice

Se poartă petrecerile de botez cu temă aleasă de părinți și nași, ca să ofere o amintire de neuitat rudelor și prietenilor apropiați și să înveselească acest moment deosebit din viața micuțului bebeluș.

Cele mai populare teme sunt: Bal de prințesă, Peter Pan, Feerie de iarnă, Mica romanță, Lumea Roz, Dansul Zânelor, Animăluțele vesele. Vei alege decorațiuni potrivite pentru fiecare temă, în funcție de culorile pe care le au și de personajele incluse în poveste. 

Folosește flori și plante colorate, completează arcadele cu figuri de baloane, chiar și globuri de Crăciun, care vor crea o atmosferă specială.  Instalează la intrarea în sala de festivități o cabină foto unde invitații să-și facă poze vesele, în ton cu evenimentul. 

 

Inspiră-te din aceste idei de decorațiuni pentru botez și organizează o petrecere reușită, unde toți oaspeții să se simtă bine și să chefuiască până-n zori în cinstea copilașului proaspăt creștinat.


Meta:  Află care sunt cele mai bune idei de decorațiuni pentru botez, ca să folosești flori și plante potrivite pentru ceremonia de la biserică și pentru petrecerea de botez.


 
Categorii
92688-9040-000000000000000000000000-21aa7d688688dc3be1c8e4f2725ca017

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!