✅ Termen de livrare 24-48 ore ✅

Tehnici de aranjamente florale: Idei si accesorii de care ai nevoie ca sa obtii cele mai frumoase decoratiuni cu flori 

Tehnici de aranjamente florale: Idei si accesorii de care ai nevoie ca sa obtii cele mai frumoase decoratiuni cu flori 

Tehnici de aranjamente florale: Idei și accesorii de care ai nevoie ca să obții cele mai frumoase decorațiuni cu flori 

 

 

De-a lungul timpului, florile au avut un rol important atât în povești și mituri, cât și în viețile de zi cu zi ale oamenilor. Fie că erau utilizate pentru proprietățile lor medicinale, fie pentru estetica lor, florile erau prezente în fiecare gospodărie sau grădină. Citește mai departe pentru a descoperi diverse tehnici de aranjamente florale, dar și pentru a afla alte întrebuințări ale florilor.

 

Limbajul florilor în Epoca Victoriană

Tehnici de aranjamente florale

Tehnica lipirii în aranjamentele florale

Tehnica fixării cu ace în aranjamentele florale

Tehnica împletirii în aranjamentele florale

Ikebana sau tehnica japoneză de a aranja florile

Idei creative pentru aranjamente florale reușite

Licheni decorativi stabilizați

Coroană de flori naturale sau artificiale

Oaza florală

Aranjamente florale artificiale

Aranjamente florale pentru evenimente

De ce să dai frâu liber imaginației prin aranjamente florale?

 

Limbajul florilor în Epoca Victoriană

 

Interesul pentru floriografie, sau limbajul florilor, a crescut foarte mult în Epoca Victoriană. La acea vreme, florile și aranjamentele florale erau folosite pentru a trimite un mesaj codificat destinatarului. Deoarece societatea nu privea cu ochi buni exprimarea fățișă a unor sentimente și trăiri, victorienii foloseau florile pentru a face acest lucru. 

 

Astăzi, florile își păstrează importanța nu doar pentru înfrumusețarea casei ori a grădinii. Există studii care demonstrează faptul că ajută la menținerea unei bune dispoziții, reducând anxietatea sau depresia. Mirosul florilor modifică activitatea unor gene și contribuie la echilibrarea nivelului de stres din organism.

 

De exemplu, în aromaterapie se utilizează diverse uleiuri sau lumânări care sunt obținute din flori precum lavanda sau mușețelul, care ajută corpul să se relaxeze și induc un somn liniștit. 

 

Tehnici de aranjamente florale 

 

Cu puțină inspirație, florile pot deveni cele mai frumoase accesorii pentru locuințe, fiind utilizate în diverse stiluri sau tehnici de aranjamente florale. De cele mai multe ori, aranjamentele florale schimbă energia unui spațiu, redând un aer fresh, relaxat și pozitiv. Iată câteva tehnici care să te ajute să-ți creezi singur propriile aranjamente florale.

Tehnica lipirii în aranjamentele florale

 

Lipiciul este un instrument esențial în crearea aranjamentelor florale. Acesta își îndeplinește cu adevărat scopul mai ales atunci când elementele sunt îmbinate și lipite în așa fel încât rezultatul final să fie satisfăcător. 

 

Poți lipi frunze uscate sau verzi, petale de flori, ramuri sau crenguțe de copac. Toate aceste elemente trebuie alese cu grijă pentru a nu se deteriora atunci când lucrezi cu ele. 

Tehnica fixării cu ace în aranjamentele florale

 

Prinderea elementelor cu ace poate da uneori impresia că elementele din aranjamentele florale au de suferit. Însă această modalitate de aranjare a florilor nu este una agresivă, dimpotrivă! Fixarea cu ace în compozițiile florale are calitatea de a oferi un contrast plăcut întregului rezultat final.

 

Este potrivită pentru toate tipurile de aranjamente florale pe care dorești să le abordezi. Cele mai potrivite elemente care pot fi prinse cu ace sunt tulpinile plantelor, crengile, florile tăiate, fie că sunt naturale ori artificiale.

Tehnica împletirii în aranjamentele florale

 

Această modalitate de a crea un aranjament floral se aseamănă cusutului. Vei avea nevoie de materiale flexibile, dar rezistente. Cu ajutorul acestei tehnici, poți crea diverse forme fără a adăuga multe alte elemente la aranjamentul floral. De multe ori, în acest fel se confecționează coronițele sau brățările florale care se folosesc la evenimente festive.


 

Ikebana sau tehnica japoneză de a aranja florile

 

Una dintre cele mai cunoscute tehnici de aranjamente florale este Ikebana, care, dincolo de calitatea sa estetică, presupune și aprofundarea relației dintre om și natură. Această modalitate de aranjare a florilor, deși încurajează creativitatea și imaginația, trebuie să respecte câteva principii. 

 

Unul dintre ele și cel mai important este faptul că se bazează pe o compoziție minimalistă, cu accent pe trei elemente: cerul, omul și Pământul. 

 

Astfel, aranjamentul poate fi compus din trandafiri, iriși, crizanteme, crini, margarete la care se adaugă ferigă, ramuri de stejar, alun, salcie etc. De asemenea, se pot folosi și rămurele de cireș, măr îmbobocit sau alte plante exotice precum gerberele, orhideele sau bromeliile. 

 

Atunci când alegi vasul, e bine să ții cont de dimensiunile florilor și a celorlalte elemente pe care dorești să le folosești, pentru a te asigura că totul este asimetric, dar echilibrat. În momentul în care începi să construiești aranjamentul propriu-zis, este nevoie să te asiguri că există un element (cerul) care să fie mai înalt decât celelalte două (omul și Pământul). 

 

Acestea trebuie fixate în vas, în așa fel încât să respecte forma unui triunghi. După prinderea acestor elemente, mai poți adăuga alte flori sau rădăcini pentru a întregi compoziția, dar cu atenție ca tot aranjamentul să se păstreze într-un stil minimalist.

 

Ikebana presupune ca alegerea florilor să fie încărcată de semnificații. De exemplu, o plantă care este înflorită complet semnifică trecutul, una parțial înflorită reprezintă prezentul, iar cea îmbobocită evocă viitorul.

 

Idei creative pentru aranjamente florale reușite

 

Dacă te-ai întrebat de mai multe ori cum poți realiza diverse aranjamente florale, iată câteva idei pe care să le pui în practică.

 

Licheni decorativi stabilizați

 

Lichenii sunt acele plante care se adaptează la orice condiții de viață și se găsesc peste tot în natură. Decorațiunile din licheni stabilizați sunt o alegere potrivită dacă ești genul de persoană căreia îi place foarte mult natura.

 

De asemenea, acest tip de aranjament este foarte ușor de întreținut, deoarece nu necesită udare sau îngrijire speciale. În plus, nu au nevoie nici de lumină naturală, așadar poți să-i expui în orice colț al casei.

 

Coroană de flori naturale sau artificiale

 

Coroanele de flori, fie că sunt naturale sau artificiale, reprezintă o modalitate simplă, dar de efect, de a-ți înfrumuseța casa. Deși sunt inspirate de coronițele care se pun la uși în perioada sărbătorilor de iarnă, ele sunt o alternativă care se poate preta pe fiecare anotimp. 

 

În primul rând, vei avea nevoie de plante uscate, flori naturale sau artificiale și accesorii precum ață colorată sau panglici. De asemenea, poți realiza suportul de care vei avea nevoie din diverse crenguțe și ramuri, ori chiar din sârmă sau materiale mai rezistente.

 

În funcție de câte plante folosești, ajustează suportul în așa fel încât să fie acoperit complet. Toate elementele se lipesc de suport cu ajutorul unui pistol de lipit, în funcție de cum îți dorești să arate rezultatul final. Apoi trebuie doar să adaugi ața colorată sau panglica și nu-ți rămâne decât să agăți coronița de perete sau de ușă.

 

Oaza florală

 

Pentru a putea crea compoziții precum oaza florală, vei avea nevoie de un burete floral (spumă floristică). Acesta este o piesă special realizată dintr-o substanță artificială care are pori mici. El poate absorbi în mod eficient apa și are avantajul de a rămâne umed cât mai mult timp, astfel prelungind durata de viață a florilor naturale.

 

În general, buretele floral este utilizat pentru a putea fixa cu precizie plantele în compoziții precum oaza florală. Pentru acest tip de aranjament, vei avea nevoie de flori la alegere, care trebuie fixate cu atenție în baza buretelui. 

 

Adaugă apă în orificiile buretelui și așteaptă câteva minute înainte de a introduce florile și celelalte plante. În funcție de dimensiunile și forma buretelui, introdu cât mai multe elemente care să-l acopere complet. Pentru ca aranjamentul să fie cât mai rezistent, poți adăuga și conservant floral.

 

Aranjamente florale artificiale

 

În cazul în care nu dorești să utilizezi plante naturale pentru aranjamentele florale, poți opta pentru cele artificiale. Indiferent dacă alegi florile naturale sau nu, contează mai mult felul în care le combini și rezultatul final. Chiar dacă florile artificiale nu au mirosul celor naturale, ele au calitatea de a rezista în timp, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că se vor ofili.

 

Pentru a crea diverse aranjamente florale artificiale, te poți ghida în funcție de anotimp, de culorile preferate sau de atmosfera pe care dorești să o recreezi la tine acasă. Creativitatea și imaginația sunt ingredientele esențiale atunci când dorești să te joci cu diverse compoziții. Cel mai important lucru este să alegi ceea ce îți place și ce ți se potrivește.

 

Aranjamente florale pentru evenimente 

 

Pe lângă utilizarea lor în locuințe, aranjamentele florale sunt foarte des folosite la evenimente speciale, pentru înfrumusețarea localului și pentru a crea o atmosferă vibrantă. Unul dintre cele mai importante astfel de evenimente este nunta. 

 

Aranjamentele florale pentru nuntă trebuie să se integreze perfect cu decorul și spațiul alese pentru desfășurarea evenimentului. În cazul în care îți place stilul clasic și romantic, buchetele de bujori sau crini albi sunt o alegere potrivită. Se pliază cel mai bine pe natura evenimentului și, mai ales, oferă eleganță întregului decor.

De ce să dai frâu liber imaginației prin aranjamente florale?

Florile vor rămâne mereu un accesoriu plăcut care nu se va demoda, indiferent de felul în care sunt folosite. Ele înfrumusețează viața și reprezintă cadoul cel mai frumos atunci când dorim să arătăm cuiva prietenia și prețuirea noastră. 

 

Prezența florilor, în special în perioadele când sunt pline de culoare și prospețime, poate să confere acel plus de cromatică și eleganță ornamentală pe care alte accesorii din locuință nu le pot reda. Mai mult decât atât, ele sunt elemente necostisitoare și nu necesită îngrijire specială. 

 

Pe lângă faptul că sunt frumoase și însuflețează încăperile, florile, cu precădere cele naturale, stimulează concentrarea și ne îmbunătățesc starea de spirit. Fie că sunt parte din tehnici de aranjamente florale sau sunt pur și simplu păstrate în vază, ele reduc stresul cotidian și ne scot din rutina unei zile anoste de lucru. 


 
Categorii
92688-9040-000000000000000000000000-21aa7d688688dc3be1c8e4f2725ca017

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!