✅ Termen de livrare 24-48 ore ✅

Tendințe florale în 2021 - ce culori și aranjamente sunt la modă?

Tendințe florale în 2021 - ce culori și aranjamente sunt la modă?

Ca orice alt început de an, și în 2021 alegerile ne sunt ghidate de tendințe. Fie că vorbim despre vestimentație, amenajări sau design floral, este important să ținem pasul cu moda! 

Deși anul care a trecut ne-a dat planurile peste cap, acum este momentul să ne luăm revanșa și să organizăm, cu mult entuziasm, evenimentele la care am visat dintotdeauna. 

 

Astăzi îți servim, ca de obicei, doza de inspirație și îți dezvăluim  care sunt acele culori și aranjamente în vogă în materie de decoruri și cadouri realizate din plante. Tu știi care sunt tendințele florale în 2021?

 

Compozițiile cu flori vii 

 

Florile naturale sunt mereu în tendințe, așadar nu este de mirare că în 2021 se poartă compozițiile cu flori vii. Cu toate că florile de săpun, cele din hârtie sau florile criogenate sunt tot mai apreciate, nu poți da greș în nicio situație alegând buchete sau aranjamente realizate din flori naturale. Așadar, fie că ești în căutarea unor cadouri deosebite pentru persoanele dragi sau că planifici un eveniment important, acestea sunt un pariu sigur. 

 

Aranjamentele florale în culori vibrante 

 

Anul 2021 vine cu un vibe radiant, iar acest lucru se reflectă și în trendurile în materie de flori. Culorile vibrante ocupă un loc fruntaș în topurile preferințelor, iar o metodă foarte bună de a le integra în buchete și aranjamente este prin alăturarea lor cu flori în nuanțe mai pale. Joacă-te cu structurile și formele și dă naștere unor aranjamente inedite, care încântă privirea și simțurile olfactive. 

 

Arcadele florale 

 

Având în vedere că anul acesta, ca și în 2020, încă se poartă petrecerile în aer liber, decorurile florale sunt un punct de interes pentru viitorii miri și sărbătoriți, dar și pentru organizatorii de evenimente. Prin urmare, arcadele florale sunt un must-have în 2021, acestea contribuind la realizarea unui cadru de vis. Optează pentru arcadele cu forme și flori excentrice, care vor conferi un plus de farmec ceremoniei religioase, prezidiului sau photo corner-ului. 

 

Piese centrale joase realizate din flori 

 

 

 

Nunțile în aer liber sunt, așa cum spuneam, o variantă în continuare. La fel ca în cazul petrecerilor care au loc în interior, este nevoie de piese florale centrale care să accesorizeze mesele invitaților. Printre tendințele acestui an se află aranjamentele mai joase, mai apropiate de baza mesei. Ele pot fi, însă, la fel de elegante și de impunătoare chiar dacă nu sunt înalte. 

 

Decoruri florale inspirate de nuanțe naturale

 

 

Simplitatea este cea mai sublimă formă a rafinamentului, iar acest lucru nu este un secret nici pentru designerii florali care propun pentru 2021 decorurile florale inspirate de nuanțele naturale. Greenary este o tematică perfectă pentru nunți, botezuri și alte evenimente, la fel și paletele de culori în care sunt incluse verdele, maroul, galbenul, albastrul și alte nuanțe inspirate de natură. Chiar și în amenajările interioare se integrează tot mai frecvent elemente ale stilului botanic, cum ar fi lichenii decorativi!

 

Ikebana, un trend în 2021

 

 

Arta florală ne oferă posibilitatea de a evada din ritmul agitat de zi cu zi și de a ne dedica procesului de creație al aranjamentelor artizanale. Este tot mai important pentru noi să ne reîncărcăm bateriile și să evadăm din rutina cotidiană. Aranjamentele Ikebana au devenit, astfel, un trend, designul floral al Orientului Îndepărtat insuflând echilibru și vitalitate.

 

Dacă vrei să experimentezi și tu beneficiile tehnicii artistice de aranjare a florilor în vase ținând cont de principiile Ikebanei, de pe 4florists.ro poți cumpără materialele de care ai nevoie. Îți punem la dispoziție vase ceramice, unelte și alte accesorii florale pentru a realiza aranjamente inedite, fie că vrei să creezi adevărate capodopere pentru zona de relaxare proprie sau pentru ocaziile speciale. 

 

Aranjamentele florale suspendate

 


Trendurile florale s-au adaptat și în funcție de contextul creat de pandemie, astfel că și în acest an sunt la modă aranjamentele suspendate. Cu ajutorul lor, spațiile vor fi mai aerisite, iar locațiile vor deveni mai încăpătoare permițând păstrarea distanțării sociale. Vestea bună este că aranjamentele suspendate sunt ideale atât pentru interior, cât și pentru exterior!

 

Decorurile cu copaci naturali sau artificiali 

 

O tendință care vizează evenimentele de toamnă și de iarnă care au loc în 2021 plasează în centrul atenției decorurile florale care includ copaci naturali sau artificiali. Aceștia se vor încadra perfect pe terasele închise deținute de locații și vor crea un ambient elegant și relaxant. 

 

Flori în nuanțe misterioase

 

Pe principiul contrastelor care se atrag, în antiteză cu veselia și expansivitatea specifice primăverii, poți alege pentru începutul anului flori în nuanțe misterioase, care sunt atipice pentru acest sezon. Orhideele sunt preferatele momentului, la fel ca și alte tipuri de aranjamente în care predomină movul, o nuanță cu adevărat enigmatică. 

Florile în culorile anului 2021

 

La finalul anului trecut, Pantone a păstrat tradiția și a desemnat culorile anului 2021. Este a doua oară când cei din cadrul Institutului aleg două nuanțe câștigătoare; de data aceasta, galbenul luminat și griul suprem ocupă podiumul. De regulă, culoarea anului este aleasă ținând cont de evenimente importante care se petrec la nivel mondial, iar alegerile pentru 2021 sunt menite să emane optimism, speranță și putere - trei din valorile de care avem cu toții nevoie, având în vedere contextul actual. 

Astfel, trendurile florale pentru 2021 pun accentul pe aranjamente în nuanțele desemnate de Institutul Pantone și promovează vivacitatea, fericirea, calmul și rezistența. Nu mai este un secret că, referindu-ne strict la flori, galbenul este un simbol al veseliei și al bunei dispoziții. Și, dacă nu știi ce să alegi pentru evenimentele tale sau pentru a-i surprinde pe cei dragi alege lalele galbene Solidago, trandafirii galbeni sau floarea soarelui.

 

 

Te întrebi, însă, cum poți include cealăltă culoarea a anului, respectiv griul, în buchetele și arajamentele pe care le alegi? Ei bine, nuanțele de gri se va regăsi cu precădere în verdeața decorativă, printre care și Cineraria, Santolina, Calocephalus sau Eryngium. 

 

All white 

 

Vara, razele de soare ne inundă spațiile și ne luminează zilele, astfel că totul pare mai pur și mai plin de prospețime. Dacă vrei să creezi un decor atemporal acasă sau în sala de evenimente, adaugă flori albe. Un astfel de decor creează o ambianță de vis, o mică oază de evadare din cotidian. 

 

Ce flori poți alege pentru buchetul de mireasă în 2021?

 

Buchetul de mireasă are o semnificație aparte, de aceea el reprezintă un accesoriu care captează interesul viitoarelor domnișoare care au în plan să se căsătorească. Dacă ești una dintre miresele anului 2021, te poți considera norocoasă deoarece tendințele actuale promovează naturalețea, originalitatea și simplitatea. 

E drept, alegerea florilor pe care le întâlnim în mod frecvent în buchetele de mireasă - respectiv trandafirii, orhideele, hortensiile, freziile - sunt la modă și în continuare. 

 

Totuși, în acest an sunt la mare căutare și florile inedite pe care să nu le-ai integra, în mod normal, într-un buchet de mireasă. Floarea de bumbac este una dintre ele; ea poate fi accesorizată cu spice de grâu, obținând astfel un buchet de mireasă ideal pentru o nuntă cu tematică rustică. 

 



 

Nu uita nici de floarea miresei, atât de simplă și de mare efect este o altă alegere potrivită în ceea ce privește buchetul din ziua nunții. Optează pentru această idee dacă ai în plan să organizezi un eveniment minimalist sau unul cu tematică boho-chic.

 

Florile în tonuri pastelate de gri, plantele suculente, cele în nuanțe de verde pal sunt de asemenea vedetele sezoanelor următoare. Și, dacă vrei să ieși din tipare alegând un buchet de mireasă mai extravagant poți folosi și frunze care imită textura celor de palmier sau, de ce nu, inserții de flori cu detalii metalice, sclipitoare sau în relief. 

 

Pe lângă cromatică, un alt criteriu de care să ții cont când alegi un buchet de mireasă este dimensiunea acestuia. Un buchet cu o bază groasă îți poate pune probleme, fiind destul de dificil de ținut în mână. De asemenea, asigură-te că eviți florile care au o rezistență scăzută, deoarece buchetul tău ar putea să-și piardă din design pe parcursul evenimentului. Un exemplu relevant în acest caz este reprezentat de brândușe care mor destul de rapid din momentul culegerii. Totuși, dacă îți dorești foarte mult să incluzi în buchetul tău acest tip de flori în buchetul de mireasă poți opta pentru o soluție ingenioasă: realizarea unui al doilea buchet, de rezervă, care să poată fi ținut la rece. Acest truc este ideal și pentru evenimentele care au loc vara, când temperaturile ridicate pot ruina aspectul buchetului. 


Începutul unui nou an inspiră idei fresh inclusiv în domeniul artei florale. Dacă activezi în această sferă creativă de activitate, sau dacă te numeri printre pasionații de flori, urmărește-ne blogul pentru a fi la curent cu noutățile și cu ultimele tendințe în materie de design floral! Comandă unelte și accesorii pentru realizarea buchetelor și a aranjamentelor florale de pe 4florists.ro!
Categorii
92688-9040-000000000000000000000000-21aa7d688688dc3be1c8e4f2725ca017

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!