✅ Termen de livrare 24-48 ore ✅

Licheni decorativi: 8 idei DIY pentru decoratiuni unice

Licheni decorativi: 8 idei DIY pentru decoratiuni unice

Licheni decorativi: 8 idei DIY pentru decoratiuni unice

Lichenii sunt organisme vii care cresc și se dezvoltă doar în natură, ceea ce înseamnă că nu se pot cultiva în sere și alte medii controlate. Aceștia sunt o combinație dintre o algă și o ciupercă, de unde și aspectul lor aparte. Speciile de licheni utilizați în designul interior sunt recoltate din tundra țărilor nordice. Recoltarea lor se face controlat, deoarece aceștia servesc drept hrană pentru elanii care trăiesc în pădurile respective.

Ideea lichenilor ca soluție decorativă este una care are rolul de a îmbina vegetația cu interiorul și exteriorul locuințelor, a clădirilor de birouri și a altor spații cu aspect contemporan. Este o opțiune de a aduce o pată de verdeață în mediul în care locuim, muncim sau desfășurăm alte activități, având avantajul că nu necesită întreținere, nici sisteme complicate de irigare. Practic, lichenii decorativi sunt montați cu ajutorul unui adeziv special pe un suport, ce este apoi fixat pe pereți sau în orice altă zonă a clădirii.

Lichenii sunt antistatici și au și proprietăți fonoizolante. Aceștia rezistă în jur de un deceniu, păstrându-și textura și aspectul. Ei nu trebuie așezați în bătaia directă a soarelui, nici în spații unde umiditatea este de sub 35%. Mai mult, este de preferat ca aceștia să nu fie montați în spații strâmte, deoarece se pot dezlipi prin frecare.

Îți prezentăm în continuare o listă de idei DIY pentru decorațiuni unice cu licheni decorativi.

1. Acoperă un perete întreg cu licheni decorativi

Poți opta pentru acoperirea în totalitate a unui perete din living, zona de dining, dormitor, baie sau de lângă scările interioare cu licheni decorativi. Această idee este potrivită în special pentru persoanele care iubesc plantele, însă nu au timp sau nu se pricep să le îngrijească. Rezultatul este unul spectaculos, creându-se un colț natural, ce inspiră prospețime. În plus, dacă alegi să pui în aplicare această idee în baie, lichenii nu vor avea doar un rol decorativ, ci vor absorbi umezeala din încăpere.

2. Combină lichenii cu alte elemente naturale

Creează o decorațiune folosind licheni și alte elemente naturale precum pietre, crenguțe sau plante care nu se usucă. Astfel, te poți juca cu nuanțele și formele elementelor alese și obține un decor unic, cu  aspect wow.

3. Desenează folosind licheni decorativi colorați

Cu ajutorul lichenilor decorativi colorați, poți crea diferite desene cu care poți mai apoi să decorezi orice încăpere. Poți desena propriile creații, ori poți merge pe varianta lucrărilor de artă consacrată pe care să le reproduci folosind acești licheni decorativi în diferite nuanțe.

4. Creează aranjamente din licheni și alte decorațiuni

Folosește licheni decorativi și alte decorațiuni precum scoicile și cochiliile colorate de melci pentru a crea aranjamente haioase. Pune-ți imaginația la treabă pentru a obține rezultate originale, ce vor adăuga o notă personală camerei decorate și vor deveni punctul principal de atracție din orice spațiu.

5. Montează licheni decorativi în spatele rafturilor

Rafturile cu cărți, fotografii și alte obiecte de decor pot fi înfrumusețate printr aplicarea unui fond de licheni decorativi. Este o soluție practică în special pentru că locurile unde sunt, de regulă, instalate rafturile nu sunt luminoase, iar lichenii nu necesită lumină pentru a-și păstra frumusețea.

6. Fixează licheni decorativi de jur împrejurul pereților

Prin montarea unui strat de licheni decorativi de jur împrejurul ferestrelor încadrezi spațiul respectiv și scoți în evidență atât tâmplăria geamurilor, cât și priveliștea de afară. Este o idee recomandată pentru ferestrele mari din orice încăpere.

7. Creează o hartă din licheni decorativi

Alege un perete de dimensiune medie sau mare, trasează conturul unei hărți (harta lumii, a unui continent, țări sau oraș) și montează lichenii decorativi urmând forma desenată. Este o propunere ce se potrivește de minune pasionaților de călătorii și celor ce-și doresc să se bucure de un decor special, fără să fie nevoiți să petreacă ore întregi întreținându-l.

8. Transformă lichenii decorativi într-un tablou

Ia o ramă de tablou și folosește-o drept suport pentru lichenii decorativi. Apoi, agaț-o într-un loc unde să poată fi admirată și apreciată. Poți, de exemplu, s-o așezi deasupra canapelei din living, deasupra patului din dormitor, într-un open space de birouri sau într-o sală de așteptare.

 

Pune ideile din acest articol în aplicare și te vei bucura de rezultate deosebite. Lichenii decorativi sunt o soluție simplu de întreținut, cu un efect vizual plăcut atât în locuințe, cât și în spații comerciale, de birouri sau alte tipuri de clădiri.

Pentru mai multe idei de a-ți decora, casa, biroul sau alt spațiu, citește acest ghid, în care îți prezentăm 4 sugestii de aranjamente florale DIY pentru locuință și acest articol, unde găsești mai multe exemple creative de aranjamente florale simplu de pus în practică.

Categorii
92688-9040-000000000000000000000000-21aa7d688688dc3be1c8e4f2725ca017

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!